Ударни вести
  1. Информација за преоден рок во сите лиги за сезона 2019/2020
  2. Информација за преоден рок во сите лиги за сезона 2019/2020
  3. Листа на кандидати за упис во ДСУ Спортска Академија за учебна година 2019/2020
  4. Ажурирање на членство во ЗКТ
  5. Јавен повик за проверување на способностите за спортски вештини на учениците кај кои има интерес за запишување во Спортска Академија

Соопштенија

Нова насока во соработката помеѓу МОК и МКФ

МОК со преноси од натпреварите во организација на МКФ

Соопштение од Судиската комисија на МКФ

по повод написите од страна на КК Кожув

МОК организира висока обука за напреден спортски менаџмент

Четврта генерација за напреден спортски менаџмент во организација на МОК

АМС организира дружба за мали дечиња со познати спортисти

Во рамки на проектот „спортот и семејните вредности“

МКФ организира турнир за девојчиња до 14 години и помлади

Турнир за мали девојчиња во организација на МКФ

МОК со пренос на натпреварот помеѓу Куманово и Пеќ во БИБЛ лигата

Продолжуваат спортските преноси на МОК СПОРТСКИОТ YouTube канал

МКФ и клубовите најдоа заеднички јазик

Суспендираните клубови одлучија да ги платат долговите кон МКФ

Соопштение во врска со суспензијата на четирите клубови од ПЛМ

МКФ ја информира јавноста за поводот за изрекување на суспензија за четири клуба од ПЛМ

Информација за преоден рок во сите лиги

МКФ ги информира клубовите за преодниот рок во сите лиги од сезоната 2016/2017