Репрезентацијата во женска кадетска репрезентација заврши со настап на Европското првенство, дивизија Б, пласирајќи се на 22. позиција.

Нашите репрезентативни кадетки беа сместени во групата А, а групната фаза ја завршија на шестата позиција, што значеше разигрување за пласман од 17. до 22. позиција. Следеше пораз од Бугарија (58-73), па разигрување против Косово за 21. односно 22. позиција. Пораз од 49-64 значеше пласман на 22. позиција.