Репрезентацијата до 16 години во машка конкуренција, која идното лето ќе настапува на Европското кадетстко првенство (дивизија А), ќе одржи тренинг претстојниот петок (26. октомври), со почеток во 18часот и 30минути во малата сала на „Кале“.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРИ

 1. Марин Петков – КК Вардар
 2. Михаил Наумоски – Галатасарај, Турција
 3. Мирослав Ѓорѓевиќ – Бреша, Италија
 4. Давид Трпески – КК МЗТ Скопје Аеродром
 5. Амар Хот – КК Феникс 2010
 6. Гораст Величковски – КК Феникс 2010
 7. Павел Атанасов – КК Вардар
 8. Резарт Мемед – Галатасарај, Турција
 9. Филип Наков – КК Водно санс
 10. Андреј Митревски – КК Феникс 2010
 11. Теон Богатиновски – КК Феникс 2010
 12. Дино Боцевски – Стела Азура, Италија
 13. Кршеван Кларица – Задар, Хрватска
 14. Антонио Софрониевски – КК МЗТ Скопје Аеродром
 15. Теодор Симиќ – Барселона, Шпанија
 16. Предраг Стерјовски – КК Феникс 2010
 17. Борјан Димовски – КК МЗТ Скопје Аеродром
 18. Матеја Матовски – КК Водно санс
 19. Никола Василев – КК Водно санс
 20. Тарик Пепиќ – КК МЗТ Скопје Аеродром
 21. Миљан Живковиќ - KK Работнички 
 22. Дамјан Гацов - КК Вардар