Репрезентацијата до 18 години ќе земе учество на меѓународен турнир организиран од Кошаркарската федерација на соседна Бугарија кој ќе се одржи идниот викенд во Шумен.

Првиот тренинг на репрезентацијата е закажан за в понеделник (7.10.2019) со почеток во 16:30 во големата сала на „Кале“.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРИ

 1. Андреј Андоноски – МЗТ Скопје Аеродром
 2. Љубиша Димитровски - МЗТ Скопје Аеродром
 3. Марко Величковски - МЗТ Скопје Аеродром
 4. Славчо Трајковси - МЗТ Скопје Аеродром
 5. Марко Спасовски - МЗТ Скопје Аеродром
 6. Таулант Ибраими – Гостивар
 7. Филип Петковски – Вардар
 8. Михаил Наумоски – Вардар
 9. Павел Атанасов – Вардар
 10. Васил Јаневски – Феникс 2010
 11. Андреј Митревски – Феникс 2010
 12. Филип Наков – Партизан Мулти Шпед
 13. Давид Наумовски - Партизан Мулти Шпед
 14. Јован Цветков - Партизан Мулти Шпед
 15. Виктор Стојковски - Партизан Мулти Шпед
 16. Тодор Златев – Еуро Никел 2005