Идната среда (5. јули, 2017 година) националната селекција до 16 години во женска конкуренција ќе ги започне репрзентативните обврски. Селекторот на оваа репрезентација, Стојна Вангеловска ќе прозива в среда, а потоа кошаркарките ќе продолжат да се подготвуваат за Европското првенство кое во периодот од 17. до 26 август ќе се одигра в Скопје.

Тренинзите на оваа репрезентација ќе се одржуваат во спортската сала „Народни Херои“ при Факултетот за физичко образование, спорт и здравје.

НАПОМЕНА
Кошаркарките кои не се од Скопје поради нивно сместување треба да пристигнат ден порано (4. јули, 2017 попладне).
 

Бадел 1862-Скопје                                      
1.Матеа Атанасовска                                 
2.Илина Селцова                                         
3.Катерина Поп Димитровска                 
4.Стефани Костова                    
5.Наталија Секуловска
6.Теона Поп-Стојанова                 

Струга –Струга
7.Марија Јустијаноска                               
8.Елена Пешијоска
9.Габриела Модева                                                                 

Италија
10.Матеа Николиќ                                         
11.Тијана Митрева                                        
12.Ивона Кожобашијовска                                                    

Шкупи-Скопје
13.Албина Плакај                                        

Клубски-Делчево
14.Камелија Игнатова                                                      

Пелистер -Битола
15.Елена Тасевска                                                      

Јуниор-Скопје
16.Марија Димитријевиќ