Македонската сениорска репрезентација го освои „Трофеј Македонија“ вторпат во историјата на одржување на овој турнир по 2011 година. Во интензивно динамичен натпревар, избраниците на Давитков ги надмудрија кошаркарите на Босна и Херцеговина и ги совладаа со 71-64.

СТРЕЛЦИ
Стајиќ (6 поени), Костоски 910), Пенов (3), Брчков (2), Чековски (8), Јанески (4), Тасовски (10), Ѓуроски (12), Младеновски (4), Николовски (6), Стојановси (4)